Spalnica, ki vam pričara sladke sanje

Ste se naveličali svoje stare spalnice in bi jo radi zamenjali z novejšo, modernejšo? Prva stvar, ki jo morate narediti, ko se lotite prenove, je izbira pravih barv.

Postelje Spalnica

Postelja Spalnica via iStockphoto

Če se želite v svoji spalnici počutiti prijetno, morate torej izbrati barve, ki vas pomirjajo in ustvarjajo topel občutek varnosti in domačnosti. Tukaj ne mislimo le na barvo sten, temveč tudi na barvo pohištva, posteljnine in ostalih dodatkov, ki tako ali drugače ustvarjajo in zaokrožujejo celotno podobo vaše spalnice.

Barve, ki sproščajo in uspavajo

Katere barve izbrati, da vas bo pogled nanje pomiril in se boste v njihovem objemu počutili sproščene? V vaši spalnici naj prevladuje nevtralna pastelna barva, ki jo dopolnjujejo ujemajoči odtenki bolj živahnih različic. Izogibajte se živim, močnim barvam na velikih površinah, saj bodo le-te še dodatno zaposlile vaše misli. Čeprav se jih, ko gre za spalnico, veliko odloča za rdečo barvo kot simbol erotičnosti, pa naj bodo v tej barvi raje dodatki kot stene, saj zna drugače priti do barvne prenasičenosti, ki bo povzročila ravno obraten učinek od želenega.

Spalnica = postelja

Postelja je tisti del pohištva, ki zaznamuje vsako spalnico. V njej boste namreč preživljali večino časa, zato izbiri primernega ležišča posvetite posebno pozornost. Ni čudno, da veliko ljudi enači prijetnost spalnice z udobnostjo postelje. Ni ga namreč čez udoben počitek, ki vam povrne izgubljeno energijo in napolni baterije, zato pri tem kosu pohištva nikar ne skoparite. Ker si spalnico v veliki večini delita dva, se pripravite na sklepanje kompromisov – saj veste, vse se začne in konča v spalnici!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Spalnica kot osnovni prostor za spanje | Spalnica - 19/01/2011

    […] med in po vsaki vgradnji, nadgradnji ali zamenjavi spalnica kot osnovni prostor za spanje vedno potrebuje zračno vzdrževanje in svežino vonjev. V ta namen je Dormeo razvil aromatične […]

Leave a Reply

Spletna stran v2