Kako napisati dober članek?

Ste se že kdaj zalotili, da prebirate članek, ki nima sploh nikakršne veze z naslovom, pod katerim se “prodaja“? Je besedilo napisano tako komplicirano, da se sredi njega izgubite in ne najdete več ne repa ne glave? Se držite za glavo, ker v članku mrgoli slovničnih napak, ki jih ne bi pripisali niti osnovnošolcu?

Optimizacija članki

Besedilo, članki, optimizacija

Zaradi obilice takšnih in drugačnih “kvazi člankov“, ki polnijo predvsem spletne strani, pa tudi (na žalost) vse več spletnih medijev, vam tukaj ponujamo par nasvetov, kako se lotiti pisanja članka, da bo le-ta zadostil informativnim, tematskim in pravopisnim težnjam ter postal zanimivo in berljivo čtivo.

5 nasvetov, s katerimi boste izboljšali svoj slog pisanja

  • Pišite o temi, ki vam je blizu in jo poznate. Če pišete “po naročilu“, se o tematiki najprej poučite in ne pišite kar nekaj v tri dni. Članki niso domišljijski spisi!
  • Res, da se vse začne pri naslovu, res pa je tudi, da se tam ne konča, zato vam udaren naslov brez smiselnega nadaljevanja ne pomeni prav nič oz. kvečjemu negodovanje bralcev zaradi zavajanja, kar slej ko prej ne prinese nič dobrega. Poudarek dajte tudi vsebini!
  • Vaš članek naj ima uvod, jedro in zaključek. Bralca pripravite na vsebino, povejte bistvo in članek smiselno zaključite. Pomembne informacije, če že morate, podajte v kratkem povzetku pod naslovom. Članka nikar ne začenjajte in medias res!
  • Če niste preveč vešči pravopisa, dajte članek pred njegovo objavo v pregled lektorju. Saj najbrž ne želite, da bi se vam posmehovali zaradi osnovnošolskih napak, ki pa jih lahko žal opazimo vse bolj pogosto.
  • Če so vaši članki lahko čustveno zaznamovani in vsebujejo zorni kot pisca, vključite v članek tudi lastne izkušnje, doživljanje in pogled na svet – tako bodo vaši članki izgubili siceršnjo suhoparnost in zaživeli v popolnoma drugačni domišljijski podobi.

Ta navodila upoštevajte tudi, kadar gre za optimizacijo spletnih strani. Četudi je vaše besedilo napisano v skladu z vsemi zakonitostmi, ki jih zahteva optimizacija, pa bo ob kvalitetnem, zanimivem in berljivem besedilu ali »blog postu« tudi že tako dober rezultat še boljši.

No comments yet.

Leave a Reply

Spletna stran v2