Prosta delovna mesta – jih najdete?

Danes so prosta delovna mesta bolj pobožna želja kot kaj drugega, saj je zaradi slabih razmer v gospodarstvu na trgu dela dosti manj povpraševanja kot včasih.

Prosta delovna mesta

Prosta delovna mesta

Ali tudi vi spadate med tiste, ki so zaradi neugodnih razmer izgubili službo, so s sedanjo zaposlitvijo nezadovoljni in jo želijo zamenjati ali so pravkar končali fakulteto in se želijo čim prej zaposliti, pa se pri iskanju novega delovnega mesta nikakor ne znajdejo? Če ste vsaj na eno zgoraj našteto vprašanje odgovorili pritrdilno, smo za vas pripravili par nasvetov, kje in kako iskati prosta delovna mesta ter na kakšen način komunicirati z zaposlovalci.

Do nove službe s pomočjo interneta

Tako kot vse ostalo, sta se tudi ponudba in povpraševanje po prostih delovnih mestih iz tiskovin preselila na internet, in sicer na t.i. zaposlitvene portale. Ti so namenjeni oglaševanju prostih delovnih mest za delodajalce in spremljanju ter sledenju ponudbe za iskalce. Zato je predvsem za slednje zelo pomembno, da znajo takšne portale tudi uporabljati.

Kako krmariti med prostimi delovnimi mesti na zaposlitvenih portalih?

  • Prva stvar, ki jo morate narediti, preden sploh odprete katerikoli portal, je seveda natančen, dosleden in lepo oblikovan življenjepis. Ne pozabite, da bodo bodoči delodajalci prvi vtis o vas dobili ravno na podlagi vašega CV-ja.
  • Če obiskujete zaposlitveni portal prvič, se nikar ne pozabite registrirati in prijaviti – le na ta način boste namreč lahko dostopali do vseh razpoložljivih vsebin nemoteno.
  • Prosta delovna mesta na vašem področju lahko iščete s pomočjo ključnih besed, dejavnosti ali območja oz. regije, kjer iščete službo.
  • V prošnji, ki jo boste poslali skupaj z življenjepisom, bodite prijazni in samozavestni, a ne preveč. Saj veste … Lastna hvala, cena mala!

No comments yet.

Leave a Reply

Spletna stran v2