Rešitev za vaše težave s spanjem

Imate težave s spanjem? Preberite si nekaj nasvetov za boljše spanje in slajše sanje. Kakšna mora biti vaša spalnica? Je problem v vzmetnici oziroma vašem jogiju?

Motnje spanja

Spanec

V postelji preživimo veliko časa. Zbrali smo nekaj nasvetov za izboljšanje vašega okolja v katerem spite.

  • Nakup nove blazine.

Ko blazino uporabljamo dalj časa se na njej začnejo nabirati različne snovi. Ena izmed teh, ki lahko motijo vaš spanec so tudi alergeni. Obstaja velika izbira blazin in splača se vam izbrati takšno, ki bo vaš spanec naredila udobnejši.

  • Izolirajte se od hrupa in raznih zvokov.

Moteči zvoki iz zunanjosti prihajajo v vašo spalnico? Še pomnite kapljanje vode iz vaše pipe? Ali škripajoča se vrata ko gre nekdo od vaših na stranišče? Sosedov pes, ki laja v prazno? Vse to so zvoki, ki lahko motijo vaš spanec. Določene zvoke lahko sami odpravite (namažete vrata in zatisnete kapljajočo pipo), drugih pa se ne morete znebiti tako preprosto, zato lahko poskusite z CD posnetkov, na katerem je glasba, ki vas bo sprostila in preglasila moteče zvoke. Lahko gre tudi ta t.i. »uspavalne posnetke« morja ali česa drugega.

  • Zmanjšajte svetlobo.

Svetloba vpliva na delovanje naših možganov, saj naši možgani proizvajajo hormone, ki uravnavajo naš ciklus spanja. Za nekatere lahko celo minimalna svetloba pomeni veliko motnjo pri njihovem spanju.

  • Prilagodite temperaturo.

Prilagodite sobno temperaturo! Če je v prostoru prevroče ali prehladno, je to eden od dejavnikov, ki lahko vpliva na vaše spanje. Nastavite termostat, odprite ali zaprite okno, oblecite ali slecite odvečna oblačila.

  • Zamik – premik ure.

Prav tako kot zgoraj omenjena  luč lahko tudi premi ure vpliva na vaš spanec. Seveda se morate pri tem poskusiti prepričati da je že zelo pozno in bi že zdavnaj morali spati.

Morda pa je čas da zamenjate vašo žimnico ali vzmetnico, kot tudi nov vzglavnik. Obstajajo že zelo napredni materiali in nekateri jogiji se prilegajo vašemu telesu in vaši spalni drži.

Upam, da vam bo kakšen od naštetih nasvetov prišel prav in da boste v prihodnjih nočeh lepše in predvsem trdneje spali ter se zbudili naspani. Želim pa vam seveda tudi lepe sanje.

No comments yet.

Leave a Reply

Spletna stran v2