Kaj lahko pričakujemo od plače v sektorju bančnega investiranja

Diplomanti, ki vstopajo na finančno poslovno področje, lahko pričakujejo začetne plače v višini 100.000$ letno. Tisti, ki vstopajo v industrijo z MBA izobrazbo, lahko pričakujejo še več, poleg tega pa  so vključeni še dodatni bonusi. Plačna in bonusna struktura je odvisna od podjetja ali investicijske banke, za katero boste delali.

delo banka

Medtem, ko je plača očitno pomembna, ne pozabite, da so vam kot začetniku pri delu v investicijskem bančništvu zelo pomembne tudi izkušnje, ki jih boste pridobili. Če boste dokazali, da ste dober analitik ali bančnik v vaši prvi službi, boste lahko hitro zaprosili za višjo plačilo in vaš zaslužek bo naglo rasel. Ostanite fleksibilni, delajte nadure, če so zahtevane in razvijte tesen profesionalen odnos na začetku svoje kariere.  Še preden se boste zavedali, bo vaša plača rasla in rasla.

Recesija je imela kar velik vpliv na plače investicijskih bankirjev. Bonusi so se porazgubili v zadnjih letih, vendar so se znova pojavili v povprečjih 2011. Nove finančne reforme so povzročile kar nekaj pritiska na Wall Street in celotno finančno industrijo. Kakorkoli, delavci v sektorju finančnih investicij imajo še vedno veliko priložnosti za dober zaslužek. Začetna plača na tem področju je še vedno nad povprečnimi plačami v drugih kariernih področjih.

Za 2012 napovedujejo, da bodo plače v investicijskem bančništvu ostale trdne ali celo rasle. Plače se z leti delovnih izkušenj oziroma dobe celo podvojijo in tisti, ki dosežejo vrh poklicne sfere, lahko pričakujejo zaslužek višji od 350,000$ na leto. Managerski oziroma direktorski kader lahko pričakuje nad milijon dolarjev letno, z vključenimi kompenzacijami in bonusi. To je izredno donosna kariera za vse tiste, ki v tem poslu blestijo. Opravljanje tega dela je pravtako pomembno, in bolje, ko ga boste opravljali, več denarja boste zaslužili.

No comments yet.

Leave a Reply

Spletna stran v2