Razgovor za službo v investicijskem bančništvu

Čeprav je tako pogosto in popularno vprašanje, mnogi ljudje obnemijo, ko jim je zastavljeno vprašanje v intervjujih: “zakaj investicijsko bančništvo?”. To je zelo pomembno vprašanje v smislu, da dober odgovor predstavlja, ali bo intervju uspešen, ali ne.

Obstaja kar nekaj načinov, kako se soočiti z vprašanjem. Uporabite lahko več točk, vendar je pametno podati kratek in oster odgovor. Dober odziv naj bi vseboval nekje od tri do pet trdnih razlogov, zakaj ste izbrali investicijsko bančništvo za svoj poklic. Bistveno je, da ste v odgovorih na vprašanja iskreni in ne manipulirate z njimi. Prav tako se izogibajte razlogom, ki so egocentrična na “slab” način.

In kakšne razloge lahko podate?

Razgovor za služboDober razlog na “zakaj investicijsko bančništvo” je definiranje svoje narave dela, ki ga boste opravljali – analiziranje, reševanje problemov ter druga praktično orientirana dela. Poskušajte predstaviti svoje življenjske izkušnje reševanja različnih problemov na fakulteti ali pripravništvu. Kot povezovalni razlog lahko izpostavite določeno dejavnost ali izbrane produkte podjetja, pri katerem opravljate razgovor. Ko to omenjate, poskusite izpostaviti specifične in oprijemljive primere, s katerimi se ta, ki vodi razgovor, lahko identificira. Na koncu poudarite pomembnost vloge investicijskih bank, ki jo imajo v svetovnem gospodarstvu. Poskušajte biti čim manj domišljavi in ne preveč vsiljivi; naj bo vaš odziv formalen in logičen, kar vam bo pomagalo pri odnosu z vodjo razgovora.

Seveda so tu še ostali pristopi soočenja z vprašanjem “zakaj investicijsko bančništvo” pri razgovorih. Da odreagirate s pravim odgovorom, ki je tisti trenutek čisto na mestu, je težko, zato je priporočljivo, da se že vnaprej dobro pripravite na morebitna vprašanja. Zgoraj omenjeni razlogi so samo eni izmed primerov, ki jih lahko uporabite.

No comments yet.

Leave a Reply

Spletna stran v2